Környezetvédelem a gyakorlatban

 

Vállalkozásunk komplex környezetvédelmi szolgáltatás nyújtását kínálja Partnereink részére. Teljeskörű környezetvédelmi engedélyeztetéssel foglalkozunk, valamint a nagyobb vállalkozások döntő többsége számára elengedhetetlen környezetvédelmi megbízotti feladatok ellátását vállaljuk. Tevékenységünk során mindig figyelembe vesszük Ügyfeleink szükségleteit és igényeit amellett, hogy biztosítjuk a legmagasabb szakmai színvonalat és a jogszabályok teljeskörű ismeretét és betartását. 

 

Miben nyújtunk többet más környezetvédelmi szolgáltatóknál? Ha egy szóban kéne összefoglalni, talán a gyakorlatiasságot emelném ki először. Több sikeres engedélyeztetés, valamint hosszabb munkakapcsolat után megemlítik Partnereink, hogy korábban más szolgáltatókkal is kapcsolatban voltak, azonban minket kedvelnek a leginkább. Természetesen ez nem azért van, mert más cégek, más szakértők kevésbé lennének szakképzettek. A kulcs abban áll, hogy mi tisztában vagyunk azzal, hogy a környezetvédelmi előírások és jogszabályok a vállalkozások jelentős része számára idegennek hat. Ezért minden folyamat során teljeskörű támogatást nyújtunk a Partnereink számára - ha kérik, elmagyarázzuk minden szabályozás hátterét, de ha csak a megoldásra kíváncsiak, számunkra az sem jelent problémát. Emellett nálunk az Ügyfélnek nem kell hosszas beszélgetésekbe bonyolódnia a Hatósági ügyintézőkkel, hiszen mi a teljes kapcsolattartást átvállaljuk az első Hatósági egyeztetéstől a dokumentációk benyújtásán át az egyes engedélyek vagy Hatósági határozatok értelmezéséig.

 

A környezetvédelmi szolgáltatásainkat az alábbi négy fő területre osztjuk:

 

 

Az alábbi oldalon a komplex környezetvédelmi engedélyeztetéseket mutatjuk be részletesebben.

 

Keressen minket bizalommal e-mailben a perfect.build888@gmail.com e-mail-címen, vagy pedig hívja irodavezetőnket a +36 70 882 5876 számon.

 

 

Komplex környezetvédelmi engedélyeztetés

 

A várhatóan környezeti hatásokkal járó tevékenységeket Magyarországon engedélyeztetni kell az illetékes megyei Környezetvédelmi Hatóságnál. Ennek több kategóriája van aszerint, hogy pontosan mi a vizsgált tevékenység, zajlik-e már és hogy kapcsolódnak-e hozzá jelentős környezeti hatások.  

 

Hogyan kezdődik az engedélyeztetés?

 

Néhány leendő Partnerünk már pontosan tisztában van azzal, hogy milyen környezeti vizsgálat lefolytatását kéri tőlünk, míg mások elmondják a jelenlegi vagy a tervezett tevékenységüket és tanácsot kérnek azt illetően, hogy milyen engedélyre vagy milyen környezeti vizsgálatra van szükség annak jogszerű megkezdéséhez vagy folytatásához. Természetesen minden Ügyfelet szívesen látunk és konkrét segítséget nyújtunk abban, hogy milyen környezetvédelmi vizsgálat szükséges. 

 

Címszavakban és a teljesség igénye nélkül az alábbi komplex környezetvédelmi vizsgálatok és engedélyeztetések elvégzésében számíthatnak ránk:

 

 • Előzetes vizsgálati dokumentáció
 • Környezeti hatásvizsgálat
 • Egységes környezethasználati engedély
 • Környezetvédelmi felülvizsgálat

 

Az első egyeztetésünk során, de még az árajánlatunk elkészítése előtt fontos részletesen ismernünk a tevékenységet. Milyen kapacitással rendelkezik? Zajlik-e már vagy a jövőben tervezett? Van-e bármilyen környezetvédelmi előzménye? Hol található a vizsgálni kívánt terület? Ezek alapján tudjuk megmondani, hogy a fentiek közül mely vizsgálat vagy engedélyeztetés lefolytatása szükséges, valamint vállalási árat is ezen tényezők ismeretében tudunk ajánlani. 

 

Előzetes vizsgálati dokumentáció

 

Előzetes környezetvédelmi vizsgálatot akkor szükséges lefolytatni, ha egy tevékenységnek várható, hogy lesz valamekkora környezeti hatása, de ennek mértékét számításokkal, mérésekkel, modellezésekkel szükséges meghatározni. Az, hogy mely tevékenységek esetén szükséges előzetes vizsgálati dokumentációt készíteni, a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet 3. számú mellékletében van szabályozva. A rendelet ide kattintva olvasható. A közel 130 előzetes vizsgálatra kötelezett tevékenység között a számunkra leggyakrabban előfordulók a következők:

 

 • Intenzív állattartó telepek
 • Élelmiszerelőállító, -feldolgozó üzemek
 • Papírgyárak
 • Vegyianyagot gyártó üzemek
 • Öntödék és fémmegmunkáló üzemek
 • Akkumulátorgyárak
 • Hajógyárak
 • Erőművek - szélerőmű 600 kW felett, naperőmű 2 ha területfoglalás felett beépítésre szánt területen
 • Bevásárlóközpont 300 parkolóhely felett
 • Hulladékhasznosító üzemek

 

Amennyiben a fenti tevékenységekkel, vagy a megjelölt jogszabályban lévő egyéb EVD-köteles tevékenységekkel kíván foglalkozni, akkor ne habozzon, keressen minket bátran megadott elérhetőségeink egyikén. 

 

Az előzetes vizsgálat során a környezetvédelem minden részterületét figyelembe kell venni annak érdekében, hogy a tevékenység környezeti hatásait teljeskörűen fel tudjuk térképezni és szakvéleményt adhassunk arról, hogy a tevékenység jár-e jelentős környezeti hatással. A vizsgálat során a tervezett tevékenység bemutatásán túl ki kell térni a levegővédelem, víz- és talajvédelem, hulladékgazdálkodás, zaj és rezgés elleni védelem, valamint a természetvédelem vonatkozásaira is. A dokumentáció egyes részeit környezetvédelmi és természetvédelmi szakértő készítheti el. A szükséges képesítésekkel és a kamarai tagsággal természetesen rendelkezünk.

 

Környezeti hatásvizsgálat

 

Környezeti hatásvizsgálatot szükséges végezni abban az esetben, ha az előzetes vizsgálat eredménye értelmében a tevékenység környezeti hatásai jelentősek, valamint akkor, ha a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet 1. számú mellékletében szerepel, mint környezeti hatásvizsgálatra kötelezett tevékenység. A környezeti hatásvizsgálat során az előzetes vizsgálatnál részletesebb számításokkal, modellezésekkel és mérésekkel kell vizsgálni a tervezett tevékenység környezeti hatásait. 

 

Egységes környezethasználati engedély és környezetvédelmi felülvizsgálat

 

Egységes környezethasználati engedély esetén szintén a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet a mérvadó, melynek 2. mellékletében vannak felsorolva az erre kötelezett ágazatok jellemzően bizonyos kapacitás felett. Egységes környezethasználati (vagy nemzetközi rövidítéssel IPPC) engedély esetén más környezetvédelmi engedélyeket is belefoglalnak az IPPC-be, így például a pontforrás-engedélyt és a hulladékgazdálkodási engedélyt is. 

 

Az engedélyt 10 évre adják meg elfogadás esetén, viszont ötévenként teljeskörű környezetvédelmi felülvizsgálatot kell készíteni, melynek keretében az engedéllyel rendelkező létesítmény környezetre gyakorolt hatását kell vizsgálni öt évre visszamenőleg. Az engedély kiadása és a rendszeres felülvizsgálatok során az illetékes Környezetvédelmi Hatóság kibocsátási határértékeket jelölhet meg, illetve vizsgálja, hogy a tevékenység megfelel-e az elérhető legjobb technikának (Best Available Technology, BAT).

 

Vállalkozásunk nagy tapasztalattal vállalja új és meglévő üzemek, létesítmények egységes környezethasználati engedélyének elkészítését, valamint az ötévenként elvégzendő teljeskörű környezetvédelmi felülvizsgálatot is.

 

Ha környezetvédelem vagy hulladékgazdálkodás, akkor Ön megtalálta a Perfekt megoldást!

 

 

Elérhetőségeink

 

Telefonszám:

+36 70 882 5876

 

E-mail:

perfect.build888@gmail.com

 

A Kapcsolat fülre kattintva közvetlenül is írhat nekünk.

Néhányan elégedett partnereink közül

Tici Transport Kft.

Transolut Kft.

Kraft HD Zrt.

I-CONT Trader Kft.

Kop-Co Plast Kft.

Arrabona Ökotrans Nonprofit Kft.

Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.

Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft.

Ádi-Mer 2015 Kft.

Jenati Trans Kft.

M.Z. Petrol Bt.

Uniszolg Bt.

Pro-Money Kft.

Krizsó és Társa 2010 Kft.

Juder Kft.

MoZso Service Kft.

S-Z Mátra Bau'97 Kft.

Neco-Bau 2000 Kft.

Deák-Trió Sped Kft.

Gépimpex Kft.

Horváth Eurotrans Kft.

Potvorszki Attila e.v.

Dékány Marianna e.v.

Perger Sándor e.v.

Juhász Sándor e.v.

Tóth Barnabás e.v.

Szlovencsák Zsolt e.v.